Vakuumski aparat za varjenje hrane - 165 W - 32 cm - nerjaveče jeklo/ABS
Zaščitite svojo hrano in podaljšajte njeno obstojnost z vakuumsko enoto RCVG-32E. Meso, zelenjavo, zelišča in tudi omake lahko shranjujete nepredušno, kar omogoča, da njihova svežina in okus predstavljata osnovo, na kateri lahko pripravite želene okusne obroke v svojih restavracijah, hotelih ali cateringih. Ne samo pakiranje hrane, ampak tudi druge izdelke, kot so kozmetika ali elektronski deli, vse te je mogoče shraniti in s tem ustvariti prostor ter omogočiti, da omenjeni predmeti ostanejo varni pred prahom, umazanijo in bakterijami.
Vakuumski aparat za živila RCVG-32E podjetja Royal Catering popolnoma izsesa zrak iz plastične vrečke, v kateri je blago. Mehanizem zapiranja poskrbi, da se vrečka ne poškoduje in da zrak lahko uhaja. Velikost vrečke embalažne folije je možno individualno izbrati do širine 32 cm. Ko je vakuum dosežen, se odprtina vrečke varno zapre s 3 mm tesnilom. Posledično so preprečeni razpadli procesi oksidacije, ki omogočajo nastanek glivic ali bakterij, s čimer se varuje in podaljša trajanje vakuumsko zaprtih živil. Živila ostanejo dlje časa sveža in jih lahko shranite v zamrzovalniku, kar podaljša rok uporabnosti za več mesecev.
Ohišje vakuumske enote je izdelano iz nerjavečega jekla in prevlečeno z ABS, tako da aparat izpolnjuje najvišje higienske zahteve. A v napravi je praktičen ovitek za rolo, v katerega lahko shranite zvitke folije, na različne dolžine narezane na vakuumsko vrečko za vakuumiranje. Vakuumsko napravo intuitivno upravljamo preko digitalne sledilne ploščice z LED indikatorjem, kar omogoča natančne in ponovljive rezultate.
Enota za vakuumsko zapiranje ponuja široko paleto funkcij, ki vam omogočajo varno pakiranje blaga in podaljšanje njegovega roka uporabnosti. Z vakuumsko funkcijo se vakuumiranje in zapiranje blaga izvede samodejno v eni preprosti operaciji. Po potrebi se postopek vakuumiranja enkrat ustavi, ko ponovno pritisnete gumb. Funkcija hitrosti ponuja izbiro med nizko ali visoko hitrostjo vakuuma. S funkcijo kanister lahko posesamo tudi posodo, ki je povezana s cevjo.
Funkcija za hrano omogoča prilagoditev postopka vakuumiranja suhi ali mokri hrani. Prednastavitvi za hitrost vakuumiranja in temperaturo zapiranja ustrezata vsakokratnemu stanju živila. Pulzna funkcija omogoča ročno upravljanje nastavitev za vakuumiranje z individualno nastavitvijo pritiska in trajanja potrebnega vakuumiranja. To je velika prednost zlasti pri živilih, občutljivih na pritisk. Možna je tudi enostavna izvedba funkcije tesnjenja, pri kateri se embalažna folija enostavno samo zalepi.
Nepredušno zaprta živila ni treba samo shraniti ali zamrzniti, ampak so primerna tudi za nežen postopek kuhanja Sous-Vide. Zaprto hrano je mogoče pripraviti pri 55 do 60 °C s postopki kuhanja Sous-Vide. Ta enoten način kuhanja ohranja hranilne snovi v hrani in s tem sprosti poln okus.