Enostavno upravljanje, preprosto čiščenje – dimnik za hrano iz Royal Catering
Za doseganje popolnih rezultatov je naprava zasnovana za neprekinjeno delovanje in ima funkcijo časovnika. Zaradi izbirnega časovnega razpona 0 - 120 minut lahko prekajeno hrano pripravite do minute natančno. Takoj, ko poteče nastavljeni čas, se oglasi alarm. Če želena stopnja porjavitve še ni dosežena po prvem zagonu, lahko časovnik na dimni posodi ponovno nastavite. Naše priporočilo: Pustite, da se ribe dobro posušijo, preden jih prekadite. Šele takrat dobi riba značilno zlato rjavo dimljeno barvo.
Med celotnim procesom dimljenja vam termometer na strani ohišja prikazuje temperaturo v dimilnem sodu. To pomeni, da vedno spremljate proces kuhanja in ga lahko po potrebi prilagodite. Zaradi nastavljivega temperaturnega območja 0 - 100 °C je BBQ smoker primeren za vroče, toplo in hladno dimljenje. Temperaturo enostavno nastavljate s pomočjo priročnega vrtljivega gumba. S hladnim dimljenjem do 25 °C lahko zanesljivo dimite in kuhate ribe, divjačino, rebrca in podobno ali oplemenitite sir, tofu ali jajca z okusno aromo po dimu. Temperatura je podana v stopinjah Celzija in Fahrenheita.
S priloženimi dodatki lahko dimite ribe, sir in meso tako navpično kot vodoravno. Za navpično dimljenje hrano obesite na kljuke. Za vodoravno dimljenje paket vsebuje 8 rešetk, na katerih lahko vodoravno dimite občutljive in majhne sestavine. Najmanjša razdalja med dvema rešetkama je 9 cm.
Lesne sekance lahko preprosto napolnite od zunaj skozi odprtino na Iz nerjavečega jekla kadilnici za meso, ne da bi morali odpreti vrata. Zbrani pepel konča v posodi pod žerjavico. Kapljajoča maščoba se ujame v pladenj za kapljanje, tako da lahko ostanke maščobe odstranite v nekaj preprostih korakih.
Za varen proces kajenja in enostavno vzdrževanje je smoker izdelan iz trpežnega Iz nerjavečega jekla. Material je odporen na korozijo in temperaturo ter enostaven za čiščenje. Vrata kadilnice so zaprta s kovinskimi sponkami. To pomeni, da med postopkom kajenja ostane varno zaprt.
Naj bo sušen svinjski file z močno aromo po dimu ali losos s fino zeliščno noto – z dimljeno pečico RC-FS1300 podjetja Royal Catering vaša kulinarična domišljija nima meja. Zabavajte se z eksperimentiranjem!